mop electric

Avantajele înlocuirii unui mop clasic cu un mop electric

Modul în care ne curățăm casa s-a schimbat de-a lungul timpului. Mașinile de spălat, mașinile de spălat vase sau fiarele de călcat sunt aparate de uz casnic pe care le folosim în casele noastre de câteva decenii. Însă, datorită tehnologiei, acestea au evoluat iar noi putem menține casa curată economisind mai mult timp.

Te întrebi dacă merită să investești într-un mop electric? Mopurile electrice sunt din ce în ce mai populare pe piață datorită ușurinței cu care sunt folosite și a utilității lor în rutina de îngrijire a locuinței.

Ce este un mop electric?

Mopul electric este un aparat electrocasnic care are forma unui mop tradițional, dar care face curățarea mai ușoară, aceasta realizându-se automat. Acest lucru se întâmplă datorită distribuirii automate a apei și a capacității sale mari de absorbție. De obicei, sunt realizate cu un finisaj din microfibră, astfel încât să poată curăța o varietate de podele. Majoritatea modelelor aspiră și freacă în același timp, astfel încât timpul economisit este considerabil.

Iată în continuare câteva dintre beneficiile folosirii unui mop electric:

Curățare mai eficientă

Cu ajutorul unui mop electric, podele sunt curățate cu adevarat igienic, cu apă curată și detergent. În loc să împingi murdăria dintr-o parte in alta, cum se întamplă în cazul mopurilor tradiționale, rolele cu funcție de autocurățare spală mereu pardoseala cu soluție proaspătă, alimentată din rezervorul cu apă și detergent. Murdăria este apoi absorbită de rolele care o preiau și o colecteaza într-un rezervor separat.

Un alt avantaj al mopului electric este funcția de iluminare a suprafetei. Numeroase modele beneficiază de aceasta. Astfel, nu vei rata murdăria care se strânge în spațiile mai puțin accesibile ale casei.

Curățare mai rapidă

Principalul avantaj al unui mop electric este ușurința cu care este manevrat. Modelele care aspiră și freacă pardoseala în același timp ne ajută să economisim mult timp. De asemenea, datorită distribuției optime a apei vom împiedica ca aceasta să se umezească prea mult, lucru ce se poate întâmpla cu mopurile tradiționale. El îndepărtează mai bine petele, podeaua se usucă rapid, și nu îți mai pierzi timpul turnând apă și lichid de spălat in găleată sau storcând mopul.

În plus, datorită designului, este ușor de folosit sub mobilă sau în colțurile greu accesibile.

Folosirea unui mop electric se face în câțiva pași simpli:

-pune rolele de curățare

-umple rezervorul cu apă curată

-șterge pardoseala

-golește apa murdară din rezervor

-curăță rolele (le poți curăța în mașina de spălat, la un program de 60°C)

-depozitează dispozitivul

Îngrijește eficient orice tip de pardoseală

Cu gama de accesorii a unui mop electric poți adapta curățarea și îngrijirea pentru diferitele tipuri de pardoseli. De exemplu, există detergenți potriviți pentru toate podelele dure, dar și detergenți speciali pentru lemn și piatră. Astfel, oferi îngrijire și protecție suplimentară pentru aceste pardoseli.

Nu uita că folosirea unui mop electric este prietenoasă cu mediul înconjurător. În comparație cu folosirea mopului clasic, reduci semnificativ consumul de apă.

Nu în ultimul rând, un dezavantaj major al folosirii unui mop traduțional constă în faptul că nu este foarte potrivit pentru zone mai mici, precum unele băi sau bucătării, unde este de preferat utilizarea unui mop electric.

CMBlog