Cum intreti canapeaua din living

Cum intreti canapeaua din living

Canapeaua este un accesoriu dominant in living care contribuie la crearea si definirea stilului ambiental. Este o piesa functionala cu estetica ridicata care imbunatateste aspectul si sporeste confortul personal.

Achizitionarea acesteia este o sarcina dificila si placuta insa adevarata provocare este legata de intretinere, in special daca este realizata din materiale textile pretentioase care se murdaresc repede. In randurile urmatoare vei descoperi cum se intretine corect aceasta piesa.

Aeriseste frecvent incaperea

Aerisirea este importanta, ai grija ca ferestrele sa fie deschise in fiecare zi, astfel vei evita imbacsirea acesteia. Mirosurile corpului, ala animalelor, cele de mancare si bautura se transfera rapid si se imprima in fibrele textile. Aerisind corect incaperea vei evita acest fenomen si te vei bucura de prospetime pe termen lung.

Pozitioneaz-o corect, departe de soare si surse de caldura

Pentru a pastra aspectul impecabil canapeaua nu trebuie sa fie montata sub incidenta directa a  soarelui sau in apropierea caloriferului. Caldura si radiatiile solare deterioreaza materialele textile, pielea dar si piele ecologica, care isi pierd din culoare si elasticitate. Montand-o corect de la inceput ai siguranta ca aceasta isi va pastra aspectul nou pentru mai mult timp.

Curata tapiteria periodic cu solutii adecvate

Praful este prezent in atmosfera in orice anotimp si inevitabil, acesta se asaza si pe canapea. Indepartarea particulelor fine se face periodic. Canapelele din piele ecologica sau naturala trebuie curatate cu carpe moi, nu necesita neaparat solutii speciale. Modele confectionate din materiale textile, pot fi aspirate.

In cazul in care canapeaua este patata, trebuie utilizate substante speciale in acest sens. Curatarea trebuie sa se realizeze cu miscari delicate dar ferme. Petele de fructe rosii pot fi inlaturate cu solutii realizate din otet alb si bicarbonat de sodiu. Nu se vor utiliza perii abrazive pentru curatarea acestora, de asemena trebuie evitate obiectele ascutite, care pot deteriora tapiteria, si automat pot strica canapeaua.

Husa impermeabila, solutie de prelungire vietii canapelei

Daca doresti sa protejezi cel mai eficient canapeaua, husa din material impermeabil este solutia perfecta. Cand in locuinta sunt copii mici, catei sau pisici acest accesoriu devine indispensabil. Practic reprezinta solutia de a utiliza canapeaua si de a-i pastra aspectul impecabil. Husa se detaseaza si poate fi spalata ori de cate ori este nevoie.

Sursa de imagine:

New Africa / Shutterstock.com

CMBlog