De ce printurile de trade marketing trebuie sa fie corect gandite din faza de proiectare? 1

De ce printurile de trade marketing trebuie sa fie corect gandite din faza de proiectare?

Toate afacerile realizeaza importanta marketingului pentru consumatori. La urma urmei, daca oamenii nu stiu ca produsul tau exista, nu va exista nicio cerere pentru el pe piata si asta inseamna ca nu vor exista vanzari.

Cu toate acestea, multe companii nu reusesc sa dezvolte strategii adecvate atunci cand vine vorba de comercializarea produselor catre angrosisti, distribuitori si retaileri care le aduc consumatorilor, un fenomen cunoscut sub numele de trade marketing.

Exista multe neintelegeri in jurul practicii de comercializare si a modului de executare corecta. Asta pentru ca, desi sunt similare, marketingul traditional si marketingul comercial necesita abordari diferite si au obiective finale diferite.

Ce este print trade marketing?

Marketingul comercial, pentru a spune simplu, este o strategie de marketing care vizeaza introducerea unui produs pe rafturile magazinelor. Acest lucru se face cu ajutorul unei tipografii care iti poate oferi print trade marketing calitativ. Trebuie sa iti prezinti produsele in fata consumatorilor inainte ca acestia sa poata lua decizia de a le cumpara.

De ce este important print trade marketing?

Daca produsul tau nu ajunge in locatii de vanzare, cu siguranta nu va ajunge la consumatori. De asemenea, alegand produse calitative de print trade marketing te vei putea face remarcat fata de concurentii tai.

Un print trade marketing excelent permite unei marci sa iasa in evidenta, sa ia cota de piata si sa isi creasca vanzarile. Nivelul investitiilor, creativitatea activitatii si puterea mesajelor arata intentia de a lucra indeaproape cu o tipografie si de a conduce spre succesul marcii in viitor.

Ce tipuri de print trade marketing poti alege?

 • Investitii in afise pentru ferestre, rafturi
 • Signalistica indoor/outdoor
 • Stickere decupate pe contur
 • Autocolante si pana la cele mai speciale stickere auto cu reflexii metalice
 • Bannere
 • Afise
 • Postere si sisteme de expunere precum: popup spider, info desk, rollup, people stopper, hangere, postere, tablouri, tapet, standuri sau signalistica
 • Floor display

Exemplele de print trade marketing pe care un producator le poate oferi vor depinde de modul in care consumatorii apreciaza produsul si categoria, precum si de ce produs este cel mai atragator. Acestea pot include:

 • Reducere la lansare
 • Reducere directa in perioadele cheie ale anului
 • Cadou gratuit la achizitie
 • Oferirea de mostre in magazin, acolo unde este permis
 • Perioada de exclusivitate

Unde poti amplasa produsele de print trade marketing?

Targuri

Targurile ofera o multime de oportunitati de a crea relatii cu potentiali parteneri de afaceri si de a explora noi posibilitati. Toata lumea de acolo este deja deschisa sa formeze astfel de aliante. In plus, expozitiile comerciale ofera unui agent de marketing ambitios multe sanse de a construi brand-ul.

Promotii comerciale

Toata lumea iubeste promotiile. Asadar, te poti gandi la posibile promotii si oferte pe care le poti include pe print trade marketing si care ar putea motiva potentialii clienti sa te contacteze.

Alege materiale tiparite de profesionisti

Diferite tipuri de print trade marketing, cum ar fi brosuri, carti de vizita, bannere, afise publicitare, postere si multe altele sunt elemente obligatorii daca vrei sa iesi in evidenta. Aceste articole sunt utile in diverse interactiuni de afaceri. Sunt atat tangibile, cat si portabile si iti permit sa comunici cu usurinta si rapid povestea marcii tale clientilor potentiali. De exemplu, distribuirea cartilor de vizita este cea mai convenabila si mai profesionista modalitate de a face schimb de informatii de contact la conferinte, expozitii si alte evenimente de networking.

De asemenea, produsele de print trade marketing ofera clientilor si investitorilor potentiali ceva ce pot lua inapoi la birouri sau acasa atunci cand doresti sa incurajezi reamintirea marcii si clientii folosesc timpul sa proceseze informatii despre marca ta. In acest fel, isi amintesc marca dupa intalnirea initiala, oferindu-le stimulente si instrumente pentru a te contacta ulterior.

Suport tiparit personalizat

Personalizarea este o parte esentiala pentru print trade marketing in toate industriile. Consumatorii iubesc experientele individualizate, iar asta face din print trade marketing un instrument de publicitate valoros.

Atunci cand te concentrezi pe crearea de campanii de publicitate personalizate, este probabil sa observi o rata de raspuns crescuta.

Creste gradul de cunoastere a marcii

Pe langa implicarea clientilor, print trade marketing iti permite sa ajungi la publicul tau tinta.

Poti crea si plasa produse de print trade marketing in locuri cu audiente selective care se potrivesc cu piata ta tinta. De exemplu, poti amplasa bannere personalizate intr-o sala de sport pentru a-ti promova serviciile de masaj.

Capacitatea de a-ti valorifica datele consumatorilor vizati face ca print trade marketing sa fie ideala pentru recunoasterea marcii atunci cand iti plasezi marca in locul potrivit pentru piata tinta. In plus, atractia senzoriala a publicatiilor tiparite, cum ar fi culorile, imaginile, fontul si textura te ajuta sa atragi atentia consumatorilor tinta si sa stabilesti reputatia marcii tale intr-un mod care nu este posibil cu publicitatea digitala.

CMBlog