Izolațiinaturale.ro

De ce se pompează cu presiune izolația de celuloză în poduri și mansarde?

Ești în căutarea unei soluții de izolare uniformă, ce să nu cauzeze rebuturi, pierderi de material sau deșeuri?

Vrei să vezi cum se realizează o lucrare curată, potrivită pentru orice tip de casă din țara noastră? Alege azi să afli mai multe despre soluțiile de izolație cu celuloză/fibră de lemn, prin oferta Izolațiinaturale.ro! 

Pompare direct din masina echipei de execuție

Ce mod mai bun de a te bucura de un proces rapid, curat și precis, decât prin intermediul sistemelor mecanizate care suflă cu putere, la înălțime, materialul izolator? Află de ce este atât de util acest sistem:

Izolața pe bază de lemn – Inhibă umiditatea și stochează energia

Printre numeroasele sale caracteristici excelente, lemnul are o durată lungă de viață, este foarte durabil și este ușor de prelucrat. De asemenea, este higroscopic, ceea ce înseamnă că are capacitatea de a absorbi și elibera o cantitate moderată de umiditate fără a fi deteriorat. De asemenea, această proprietate face din lemn un material de izolare excelent.

Lemnul este o materie primă importantă, o comoară socio-economică. Este o resursă regenerabilă, atâta timp cât materia primă este gestionată conform unui plan de recoltare conștient sustenabil, cu responsabilitate pentru creșterea viitoare, așa cum este cazul silviculturii europene.

Celuloza este o fibră de lemn prelucrată. Montata ca si umplutură liberă (prin suflare/pulverizare), celuloza poate fi forțată în orice colț și spațiu reducând astfel punțile termice care drenează energie. De asemenea, poate fi suflată sub diferite presiuni pentru a controla densitatea izolației. Densitatea mare ii da izolatiei capacitatea imbatabilă de a capta și stoca căldura care este pe cale de ieșire sau care intră prin clădire. Izolația pe bază de lemn poate sa aiba o capacitate de stocare de aproximativ două ori mai mare decât vata minerală/de sticlă.  În mod similar, densitatea ridicată ajută la proprietăți excelente de amortizare a sunetului.

Celuloza, tot mai populară

Celuloza este un material de izolare mult mai plăcut de lucrat pentru meseriași – lucru ce a contribuit, de asemenea, la popularitatea în creștere a acestui material. Izolația nu provoacă mâncărimi la nivelul pielii / iritatii nici în timpul instalării, nici odată ce lucrarea este terminată. 

Izolația de celuloza, pompata, provine dintr-un vehicul echipat cu o suflantă mecanică care realizează instalarea în doar câteva ore, direct din curtea locuintei sau chiar din strada.

Iată lista avantajelor utilizării celulozei pentru izolarea termică a casei, în 2021, alături de  IzolatiiNaturale.ro:

  1. Ai parte de o izolaţie termică superioară pe timpul iernii, datorită unui coeficient lambda scăzut
  2. Te bucuri de o rezistență excelentă la căldura verii: difuzivitate termica de 2 ori mai buna decat în cazul spumei poliuretanice și de 4 ori mai buna decat în cazul vatei bazaltice
  3. Stai linistit, știind că celuloza rezistă foarte bine la foc. Nu se topește, nici chiar la 1900 grade
  4. Un alt avantaj – își păstrează forma în timp (nu se tasează, la densități de peste 40 kg/mc)
  5. Ai siguranța unei izolări uniforme: grație pompării cu presiune nu rămân rosturi sau goluri neizolate, nu se formează punți termice, indiferent de zona de izolare sau de forma ei
  6. Celuloza STEICO este sănătoasă și sigură pentru oameni. Nu este iritantă, nu conţine formaldehidă sau alţi compuşi chimici periculoşi
  7. Confera o izolare fonică superioară, mulțumită densității mari și a lipsei rosturilor
  8. Celuloza aceasta este tratată împotriva mucegaiurilor, împotriva ciupercilor, iar datorită substanțelor de antiseptizare folosite rozătoarele nu au își fac casă în ea
  9. Lucrarea de izolare cu celuloza pulverizată/suflată nu generează rebuturi, pierderi de material sau deșeuri de nici un fel, acestea fiind inevitabile în cazul altor materiale.
  10. Procesul de termoizolare se execută curat, fără mizerie în curte sau în casa, fără costuri pentru depozitarea materialelor. Pomparea se face direct din mașina echipei de execuție, nu rămân la șantier nici măcar ambalajele.
  11. Lucrarea vine întotdeauna însoțită de o documentație completă:
  • Certificat de agrementare ETA (European Technical Agreement)
  • Certificarea reacției la foc
  • Declarație de conformitate
  • Certificat de specializare (Germania) pentru echipa de montaj
  • Contract de executie, factură fiscală, fișă deviz

Sursa foto: STEICO

CMBlog