Durata de viata a ANVELOPELOR si imbatranirea – Cat timp le pot folosi ? 1

Durata de viata a ANVELOPELOR si imbatranirea – Cat timp le pot folosi ?

Durata de viata a ANVELOPELOR si imbatranirea – Cat timp le pot folosi ? Iti prezentam in acest articol cateva detalii despre cat de longevive sunt anvelopele tale si la ce detalii ar trebui sa ai grija .

Durata de viata a ANVELOPELOR si imbatranirea – Cat timp le pot folosi ?

Iti prezentam in acest articol cateva detalii despre cat de longevive sunt anvelopele tale si la ce detalii ar trebui sa ai grija . Durata de viata a unei anvelope mai este numita si longevitate kilometrica si poate fi definita ca fiind speranta de viata a unei anvelope calculata in kilometri, si nu in ani de la data fabricarii ei.


Codul DOT la anvelope

Mizati mare atentie la codul DOT al anvelopelor. Toate anvelopele de pe piata sunt marcate cu acest cod DOT-Departement Of Transportation, un cod din patru cifre. Cifrele sunt grupate astfel doua cate doua, primele doua informandu-ne asupra saptamanii in care au fost produse anvelopele, urmatoarele doua fiind responsabile pentru informatia legata de anul fabricatiei.

Specialistii spun ca anvelopele sunt considerate ca si noi in primii 3 ani de la data fabricatiei, cu conditia sa se respecte toate regulile de depozitare respectiv utilizare. Daca vrei sa-ti cumperi un set nou de cauciucuri iti putem recomanda acest magazin serios de anvelope https://www.vadrexim.ro/ .

Durata de viata a ANVELOPELOR si imbatranirea – Cat timp le pot folosi ? 2

Durata de viata a anvelopei este un detaliu influentat de mai multi parametri :

– Natura si calitatea materialelor folosite la fabricarea anvelopelor de fiecare producator in parte. Cand doresti cand cumperi cauciucuri noi, ideal ar fi sa alegi cele mai cunoscute si mai populare marci

– Tehnologia folosita de producator. Fabricantii care au experienta in domeniul curselor de masini si de cele mai multe ori folosesc tehnologia anvelopelor sportive in ansamblul gamei lor.

-Durata de viata a anvelopei se afla in stransa legatura cu mediul.

– Tipul specific de condus pentru fiecare sofer in parte. Un condus mai sportiv poate uza mai repede o anvelopa , deoarece frana si acceleratia sunt folosite la maxim

– Soselele care au multe pietre pot uza si ele destul de repede anvelopele.- Variatiile de temperatura pot scurta considerabil de viata a unei anvelope. Este foarte important ca anvelopele tale sa fie adaptate fiecarui anotimp in parte.

– Ai grija de presiunea din anvelopele tale. O presiune mai scazuta sau mai ridicata decat standardul impus in anvelope sau uitarea verificarii din cand in cand a presiunii este un alt lucru ce poate afecta longevitatea anvelopei.

– Stocarea conforma a anvelopelor este un lucru extrem de important. O anvelopa care nu a fost depozitata corespunzator, nu va rezista prea bine o data cu trecerea timpului. In conditii de frig, cauciucul din care este fabricat anvelopa se va intari si se va crapa mai repede decat daca anvelopele sunt pastrate corespunzator.

Durata de viata a ANVELOPELOR si imbatranirea – Cat timp le pot folosi ? 3

IN CONCLUZIE – Ce durata de viata are o anvelopa ?

O intrebare la care raspunsul nu poate fi niciodata unul sigur. De regula, daca anvelopele tale au fost folosite corespunzator, acestea pot fi folosite intre 30.000 KM si 50.000 Km in functie de calitate si modul de utilizare, iar durata de imbatranire a lor este cuprinsa intre 5 si 10 ani, functie de calitatea cauciucului si modul de intretinere si utilizare. Poti estima cu usurinta acest lucru consultand martorii de uzura de pe anvelopa. Mai multe detalii despre acest subiect poti afla de aici.

CMBlog