Tratamentul cu implant dentar reprezinta cea mai eficienta metoda pentru inlocuirea dintilor, avand o rata de succes de peste 95%. Materialele moderne si tehnica de ultima generatie contribuie la obtinerea unor rezultate remarcabile.
Domeniul implantologiei a evoluat foarte mult in ultimii zece ani, companii prestigioase aducandu-si un aport urias prin studiile efectuate si lucrarile stiintifice publicate. Sisteme de inlocuire imediata a dintilor au fost produse in urma cercetarilor asidue, ajutand pacienti din lumea intreaga. Cazuri dintre cele mai dificile si-au gasit rezolvarea prin intermediul solutiilor inovative patentate in ultimii ani.
Cat de sigur este un tratament cu implant dentar?
Materialele utilizate in tratamentele cu implanturi joaca un rol esential pentru sanatatea pacientilor. Una dintre temerile des intalnite in randul solicitantilor de implanturi se refera la compatibilitatea acestui tip de interventie cu organismul uman. Nu de putine ori medicii implantologi sunt intrebati despre riscurile de respingere a lucrarilor dentare de catre corpul pacientului. Insa rata de succes de 95% demonstreaza clar eficienta acestor sisteme de inlocuire a dintilor pierduti.
Titanul, caci acesta este metalul cel mai utilizat in astfel de tratamente, este biocompatibil, integrandu-se fara probleme in majoritatea cazurilor. Desigur, pentru ca osteointegrarea sa se faca corect si pentru a preveni neplacerile din urmatoarele 3 pana la 6 luni este indicata pastrarea unei bune igiene orale, implicand periajul riguros si folosirea atei dentare de doua ori pe zi.
De asemenea, folosirea apei de gura fara alcool, vizitele regulate la medicul dentist, dieta bazata pe mai multe alimente recomandate pentru oase si gingii, cum ar fi laptele, ouale si pestele, evitarea alimentelor grele, precum bomboane, alune sau nuci vor contribui considerabil la prevenirea deteriorarii implantului dentar.
Un implant dentar este 100% biocompatibil cu organismul uman. Celulele osoase vor adera la corpul implantului si vor forma un tesut osos dur, aceasta etapa, esentiala pentru succesul interventiei, purtand numele de osteointegrare. Surubul realizat din titan in combinatie cu alte aliaje, utilizat in inlocuirea unuia sau a mai multor dinti lipsa, va juca rolul unei radacini artificiale inserate in os.
Dupa perioada de osteointegrare, peste acesta se va monta un bont de vindecare, care timp de 2 sau 3 saptamani va ajuta gingia sa capete o forma naturala. La finalul acestor saptamani se va adauga si bontul protetic, pentru a face legatura dintre surub si coroana dintelui. De retinut faptul ca toate materialele implicate in aceste interventii sunt biocompatibile.
Care sunt simptomele de respingere ale unui implant dentar?
In situatia in care dupa inserarea implantului simti o durere severa si disconfort, observi mobilitatea sau deplasarea acestuia, apare umflarea si inflamarea gingiilor sau retragerea gingiei in jurul implantului si intampini dificultati in a mesteca si a musca in zona de insertie, contacteaza cat mai rapid medicul implantolog pentru recomandari si solutii.
Tratamentul cu implanturi reprezinta cea mai buna optiune de restaurare a danturii. Prin intermediul acestuia se vor completa spatiile lipsa, fara a afecta dintii din vecinatate, obtinand in acest mod o dantura fixa, care va arata si se va simti natural.
In etapele acestor tratamente se folosesc cele mai importante sisteme de implanturi la ora actuala, recunoscute la nivel international ca fiind o solutie eficienta si rapida de inlocuire a dintilor lipsa.
In plus, sistemele Fast and Fixed produse de compania germana Bredent, cu peste 40 de ani de experienta in domeniu, asigura persoanelor care au ramas fara dinti o dantura fixa in numai 24 de ore. Tu ti-ai facut o programare pentru un implant dentar? Lasa tehnologia avansata si experienta medicului dentist sa iti redea zambetul cuceritor!