Evitarea accidentelor la locul de munca

Evitarea accidentelor la locul de munca

Industria construcțiilor este una dintre cele mai periculoase industrii în care se poate lucra și există mii de răniți în fiecare an la aceste locuri de muncă. Unele dintre aceste leziuni pot avea un impact asupra calității vieții dvs. pentru mulți ani de acum înainte, motiv pentru care este atât de important să conștientizați pericolele de pe șantier ce pot fi evitate. Aici vom analiza câteva dintre cele mai frecvente considerente de siguranță pe șantier pe care ar trebui să le aveți în vedere.

Miscarea vehiculelor
Obiectele și vehiculele în mișcare prezintă un risc imens pentru siguranța șantierului. Aceste vehicule se deplasează adesea fără ca operatorii lor să se uite în jur cât ar trebui și circulă cu viteze mai mari decât cele recomandate. Mașinile grele, cum ar fi excavatoarele și echipamentele de ridicat, sunt norma pe șantierele de construcții, ceea ce duce adesea la accidente sau la lovirea cuiva. Pentru a evita problemele legate de deplasarea obiectelor și a vehiculelor, asigurați-vă că angajații dvs. poartă echipament cu vizibilitate ridicată și îmbrăcăminte de lucru adecvata, ceea ce îi va ajuta să fie văzuți chiar și cand vizibilitatea este redusă. Angajații ar trebui să fie întotdeauna conștienți de împrejurimile lor și ar trebui să încerce să ia trasee pietonale în siguranță acolo unde este posibil.

Lucrul la inaltime
Lucrul la înălțime este unul dintre principalele motive pentru majoritatea incidentelor și deceselor din industria constructiilor. Pe mult prea multe șantiere din toată țara, nu sunt luate măsuri de precauție zilnice pentru a asigura lucrătorii atunci când lucrează la niveluri superioare. Înainte ca un nou angajat din echipa dvs. să înceapă să lucreze, acesta ar trebui să fie pe deplin instruit cu privire la problemele de siguranță de care trebuie să fie conștienți. Evaluările riscurilor sunt cruciale pentru managerii de șantier, care se pot asigura că hamurile sunt purtate deasupra hainelor Portwest atunci când lucrează la înălțime. Lucrul la înălțime ar trebui să fie planificat în avans, astfel încât echipamentul și suportul corect să fie disponibile în permanență pentru echipa dumneavoastră.

Alunecari si caderi
O alunecare sau o cadere se poate întâmpla în orice moment în timp ce lucrați, cu toate acestea, rapoartele privind siguranța construcțiilor arată că acestea se întâmplă mai regulat în această industrie decat in altele. Deși s-ar putea să credeți că alunecarea sau caderea sunt doar o vătămare minoră, aceasta poate duce, de asemenea, la o fractura sau la o vătămare gravă a brațului, piciorului sau spatelui. În calitate de manager de șantier, veți fi responsabil pentru a vă asigura că nu există pericole pentru echipa dumneavoastră. Echipa dvs. ar trebui, de asemenea, să fie încurajată să raporteze liderilor lor orice pericol. Încercați să eliminați orice obstacole și să reduceți la minimum suprafețele inegale pe care le-ați putea avea în jurul șantierului dvs. Mai mult decât atât, asigurați-vă că îmbrăcămintea de lucru nu este prea lungă, deoarece aceasta poate prezenta un pericol de cadere. Ar trebui să se  poarte încălțăminte adecvată, care poate reduce șansa de a aluneca.

Ridicarea si manipularea manuala
Construcția este o muncă fizică și, având în vedere tipul de muncă implicat atunci când se lucrează pe un șantier de construcții, crește șansa de accidentare cauzată de ridicare și manipulare manuală. Deși tehnologia s-a îmbunătățit cu siguranță în ultimii ani, veți găsi totuși că există un număr mare de răni care apar ca urmare a ridicării materialelor care sunt mult prea mari pentru a fi manipulate de o persoana. Informarea este esențială pentru noii angajați pentru a-i face conștienți de riscurile potențiale ale locului de muncă și pentru a-i menține actualizata lista  cu privire la pericolele de pe șantierul dvs.

CMBlog