Amanet auto

Evoluţia conceptului de amanet auto

Amanetul auto este asemeni unui alt tip de amanet, un loc în care se poate lăsa zălog un bun, în schimbul unei sume de bani.

În cazul amanetului auto obiectul gajului îl face maşina. Dacă în urmă cu 20 de ani casele de amanet nu împrumutau bani decât pentru bijuterii din aur, acum lucrurile au evoluat şi multe aleg să ofere bani punând gaj pe  produse electronice ( telefoane, laptopuri, televizoare, ș.a.) şi mașini personale. Multe case de amanet şi-au diversificat activitatea şi pe lângă cea de împrumut realizează şi tranzacții valutare sau transfer de bani.

Acum putem vorbim de o varietate mare de servicii, de mai multă transparență, dar şi de condiții deosebite de depozitare a bunurilor. Dacă în trecut activitatea unei case de amanet se desfășura într-o singură încăpere, acum putem vorbi, cel puțin în cazul unui amanet auto București de birouri de lucru și  parcări de mari dimensiuni supravegheate non-stop.

Cine poate împrumuta bani de la un amanet auto?

Poate apela la serviciile unui amanet auto orice persoană care deține în proprietate un vechiul funcțional. Întregul proces de amanetare a vehiculul se realizează simplu și confortabil pentru solicitanți, finalizandu-se cu plasarea mașinii în siguranța în parcările special amenajate. Totuși până la acest pas sunt câteva etape ce trebuie parcurse.

Cel ce dorește să amaneteze o maşină trebuie să vină cu aceasta şi cu documentele vehiculului la sediul companiei. Nu trebuie să lipsească documentele care atestă proprietatea, cartea de identitate a maşinii şi talonul acesteia. Următorul pas este de evaluare a vehiculului, în vederea stabilirii sumei de împrumut. Evaluarea este realizată de personal specializat în acest sens. Se iau în calcul marca maşinii, vechimea, numărul de kilometri parcurşi, starea de întreţinere şi aspectul vehiculului. În funcţie de aceşti parametrii se stabileşte valoarea vehiculului. Multe case de amanet auto Bucureşti oferă prin contract solicitanţilor până la 75% din valoarea totală.

Cei ce doresc să împrumute bani de la amanet auto sunt îndrumaţi să verifice cu atenţie toate detaliile contractuale şi să ia cunoştinţă de informaţiile legate de dobânzi, penalizări, alternative în cazul întârzierii la plată. Contractele propuse de amaneturile autorizate sunt, în general transparente, deci nu au costuri ascunse.

Odată cu acceptarea condiţiilor se semnează vehiculului, care este depozitat în parcări speciale pe durata contractuală şi sunt ridicaţi banii. Operațiunea este simplă și se desfășoară confortabil pentru toate părțile implicate.

CMBlog