Fructele columnare - o soluție excelentă pentru grădinile mici

Fructele columnare – o soluție excelentă pentru grădinile mici

O gradina mica lasa intotdeauna loc de niste compromisuri sau cel putin asa par lucrurile la prima vedere. Cei mai multi proprietari ai unor astfel de terenuri refuza sa se implice in cultivarea de pomi fructiferi, legume sau alte bunatati care sunt o sursa excelenta de nutrienti de pus pe masa zilnica, dar care-i pot ajuta inclusiv sa faca economii in bugetul casei, mai ales avand in vedere recentele scumpiri din sectorul alimentar.

Totusi, a avea putin spatiu in curte sau in jurul casei nu mai e un argument suficient ca sa te impiedice sa-ti cultivi proprii pomi fructiferi si de roade gustoase si sanatoase pe care sa ti le cresti exact dupa bunul plac. Pomii columnari sunt o alegere excelenta care nu-ti vor ocupa mult loc si iti permit totodata sa te bucuri de toate fructele tale preferate oricand.

Caracterizarea pomilor fructiferi columnari

Spre deosebire de optiunile clasice, acest tip de pomi fructiferi au fost creati prin incrucisarea unor specii de pomi obtinandu-se pe aceasta cale o serie de arbusti ce au o productivitate ridicata, dar care prin modul lor de dezvoltare si prin dimensiunile reduse reusesc cu succes sa se adapteze chiar si in zonele cele mai compacte.

In ceea ce priveste intretinerea, aceasta nu e cu nimic mai dificila fata de speciile clasice, dar intr-adevar fructele rezultate va fi pe masura nivelului de dezvoltare al pomilor alesi. Asta nu afecteaza cu nimic savoarea sau proprietatile fructelor, ci doar cantitatea obtinuta. Dar cativa astfel de pomi iti permite sa oferi familiei tale suficiente fructe pentru consumul obisnuit si sa nu mai fii nevoit sa le adaugi in cosul tau de cumparaturi din magazine.

Unde pot cultiva pomi fructiferi columnari?

Acesti pomi fructiferi se vor adapta excelent atat la ghiveci, cat si la curte. Prin urmare, va puteti bucura de fructe chiar si daca locuiesti la bloc sau daca perimetrul disponibil din curtea ta nu se adapteaza nevoilor si cerintelor de a creste pomi clasici sau ai alte planuri.

Aparitia fructelor este in general una foarte rapida datorita timpului net inferior necesar pentru dezvoltare, asa ca poti degusta primele fructe in termen maxim de 1-2 ani de la plantare. Ca orice specie de plante, important este ca acestia sa dispuna de suficienta apa si nutrienti, precum si de protectie impotriva daunatorilor cu care se pot confrunta. Iar pentru toate acestea exista o multime de solutii eficiente care dau randament garantat.

Unde gasesc pomi columnari la pret bun?

Marea majoritate a magazinelor clasice vand specii clasice de pomi fructiferi, asa cum le cunoastem cu totii de la bunici, parinti etc. La un pret foarte bun si intr-o oferta variata, vei gasi pomi fructiferi columnari pe bulbi-flori.ro, un magazin specializat in vanzarea de produse pentru gradina ta.

Gasesti aici atat mere columnare, cat si peri, cirese sau pruni, dar si mixuri de pomi la preturi avantajoase ca sa le poti incerca pe toate si de ce nu-ti, sa-ti creezi o mini livada. In plus, pomii fructiferi iti sunt livrati rapid la orice adresa de pe teritoriul Romaniei, ca sa te poti bucura cat mai curand de fructe delicioase si sanatoase.

CMBlog