sisteme de automatizare

Indrazneste sa-ti doresti mai mult decat o simpla locuinta.

Conceptul de casa inteligenta a ajuns, in ultimii ani, la stadiul de realitate, adica sa fie in prezent la indemana unui numar mare al populatiei. Exista mii de idei geniale, nemaintalnite si care sunt disponibile deja pe piata. Cateva dintre aceste inventii au si schimbat deja, in mod radical, stilul de viata al unui numar impresionant de oameni din intreaga lume.

Conceptul de casa inteligenta a ajuns, in ultimii ani, la stadiul de realitate, adica sa fie in prezent la indemana unui numar mare al populatiei. Exista mii de idei geniale, nemaintalnite si care sunt disponibile deja pe piata. Cateva dintre aceste inventii au si schimbat deja, in mod radical, stilul de viata al unui numar impresionant de oameni din intreaga lume.

O astfel de locuinta reuseste sa corespunda nevoilor de zi cu zi, fara ca acest lucru sa se reduca la pierderi inutile de energie. Asta presupune faptul ca se poate controla o anumita locuinta, de la distanta, printr-un simplu buton. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul diferitelor sisteme de automatizare.

Pe langa faptul ca aspectul legat de confort creste semnificativ, specialistii sustin faptul ca o casa smart este si una mai sigura. Un lucru incredibil este reprezentat de faptul ca aceste sisteme sunt prietenoase cu mediul inconjurator.

Controlul electrocasnicelor de la distanta

In ziua de astazi nu mai este un lucru uluitor faptul ca putem porni incalzirea, aerul conditionat sau masina de spalat in momentul in care nu suntem acasa. Toate aceste sisteme vor deveni, in timp, accesibile pe scala larga, asa cum au fost si celelalte gadgeturi de-a lungul timpului.

Pentru a creste confortul, a economisi energie si timp, in viitor aceste tehnologii vor comunica in mod direct cu proprietarii, putand sa le cunoasca preferintele. Spre exemplu, frigiderul inteligent va comunica lipsa anumitor alimente, lucru care se transpune fie in plasarea unei comenzi online, fie prin adaugarea produselor in lista de cumparaturi.

Controlul sistemului de iluminat de la distanta

Pe langa controlul electrocasnicelor, cel al iluminatului ocupa un rol la fel de important in viata de zi cu zi. 

Controlul sistemelor de iluminat inteligente presupune, in termeni generali, pe langa pornirea si oprirea luminii, se poate micșora sau crește intensitatea luminii, schimba culorile și nuanțele. Acest lucru se poate realiza atat din interiorul locuintei, cat si de la o anumita distanta.

Opteaza pentru gadgeturile controlate vocal

Conceptul de gadget controlat vocal reprezinta un tip de serviciu inteligent de recunoastere a vocii si de intelegere a unui limbaj, ce poate fi utilizat in viata de zi cu zi. 

Aceasta voce feminina este intotdeauna disponibila pentru a veni in ajutorul celor care au dispozitive Echo, Amazon Fire TV sau un difuzor activat de Alexa. In prezent, Alexa are peste 100.000 de abilitati, in comparatie cu anii precedenti. 

Abilitatile detinute vin in ajutorul activitatilor zilnice, intreprinse de orice persoana. Procesul de perfectionare a recunoasterii vocale pentru asistentului vocal, este unul necesar pentru cei care utilizeaza serviciul. Acest lucru se datoreaza si faptului ca utilizatorii incep sa foloseasca un numar de sarcini tot mai mare a acestui serviciu. 

Amazon si dezvoltatorii sai au reusit sa realizeze faptul ca Alexa sa fie capabila sa ofere un raspuns activ la aproape fiecare aspect al vietii cotidiene. 

In viitorul apropiat, tehnologia aceasta le va oferi utilizatorilor posibilitatea de a accesa in doar cateva secunde diferite informatii medicale, prin intermediul unor comenzi vocale. Serviciul profesional va fi verificat, in prealabil, de un sistem national de sanatate. 

Masina de spalat cu o functie speciala 

Această invenție inteligentă a fost concepută în special pentru cei care pornesc un ciclu de spălare și apoi găsesc niște rufe suplimentare de adăugat. 

Aceasta funcție simplă de utilizat presupune faptul ca mașina de spalat are o ușă suplimentară, care permite să se adauge mai multe rufe fără a opri ciclul de spălare. Conform unui sondaj, acest lucru s-a dovedit a fi extrem de util, deoarece multa lume s-a confruntat cu aceasta situatie.

Ceas cu alarma care prepara cafea

Designerul de origine britanica, Joshua Renouf, a transformat visul oricarui dependent de cafea, in realitate. Ideea de a fi servit, la prima ora a zilei, de mirosul bauturii preferate, pare ceva incredibil.  

Acest ceas cu alarma, nu doar ca va suna la ora programata, dar va si pregati o ceasca de cafea. In cazul in care se doreste ca mirosul de cafea sa fie prima aroma a zilei, acest ceas este ideal. 

CMBlog