Samsung deține monopolul pe piața telefoanelor 1

Samsung deține monopolul pe piața telefoanelor

Piața smartphone-urilor a crescut cu 10 puncte procentuale în T1 2024, comparativ cu T1 2023. Datele Canalys publicate nu foarte demult raportează 296,2 milioane de unități livrate, mai mult decât se aștepta inițial. Samsung revine lider în industrie cu 60 de milioane de smartphone-uri livrate, după cum au confirmat IDC și Counterpoint Research. Cu acest record, Samsung deține monopolul pe piața telefoanelor mobile, urmat de Apple cu 48,7 milioane și Xiaomi, al treilea la rând, cu 40,7 milioane de unități.

Samsung – cel mai cumpărat telefon Samsung din 2024

De ce este brandul de telefon Samsung este lider de piață și căror vânzări se datorează recordul înregistrat? Nu este o surpriză faptul că cel mai vândut telefon Samsung face parte din seria S24. Conform celor mai recente statistici de la Canalys, Samsung continuă să domine piața globală de smartphone-uri, menținându-și ferm poziția de top în al doilea trimestru al anului 2024, în care Samsung a atins o cotă de piață de 18%.

Samsung recâștigă primul loc după ce în 2023 s-a aflat în spatele Apple, cu o cotă de piață de 20%. Totuși, acest lucru nu are nimic de-a face cu Apple, care a pierdut 16% în primul trimestru, livrând 48,7 milioane de iPhone-uri în întreaga lume (cota de 16%). Locul al treilea este ocupat de Xiaomi, care, împreună cu Transsion, depășește tendința înregistrând o creștere față de anul trecut: +33% primul, +86% al doilea.

Oppo închide top 5 cu 25 de milioane de smartphone-uri livrate în primul trimestru al anului, o cotă de piață de 8% și o diferență față de T1 2023 de 6%.

Care este asul din mâneca Samsung?

Puterea gigantului coreean constă în strategia sa de a oferi o gamă diversificată de produse. Compania pune la dispoziția publicului o gamă largă de dispozitive emblematice, dar și cele mai accesibile modele de telefon Samsung. Cât despre Apple, acesta urmează Samsung cu o cotă de 16%, în timp ce Xiaomi ocupă locul trei cu 15% din piață. În ansamblu, piața globală de smartphone-uri a înregistrat o creștere semnificativă, cu aproximativ 297de milioane de unități livrate în trimestru, marcând o creștere de 12% față de perioada anterioară.

Puțin din istoria telefoanelor Samsung

Povestea Samsung este o poveste convingătoare care îmbrățișează inovația, perseverența și succesul. Dar de unde este Samsung? Care sunt originile sale? Fondată în 1938 de antreprenorul vizionar Lee Byung-chul, Samsung este astăzi un pilon al economiei sud-coreene, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea și bunăstarea țării. Cu alte cuvinte, cel mai mare conglomerat industrial din Coreea și una dintre cele mai mari companii din lume.

Samsung a jucat un rol principal în dezvoltarea economică, politică, media și culturală a Coreei de Sud, devenind una dintre principalele forțe motrice din spatele așa-numitului „miracol economic coreean”. Companiile sale afiliate contribuie la generarea de aproximativ o cincime din exporturile totale ale țării. În plus, veniturile Samsung reprezintă 17% din PIB-ul Coreei de Sud, care se ridică la 1,082 miliarde de dolari. Potrivit fondatorului, în coreană Samsung înseamnă literal „tri-stele” sau „trei stele”. Acest cuvânt evocă ideea de măreție, abundență și putere, reflectând viziunea și ambiția companiei.

Cu timpul, gigantul Samsung își extinde tot mai mult portofoliul. În 2010 ajunge să lanseze prima tabletă, o tabletă a liniei revoluționare Galaxy Note dedicate profesioniștilor, iar mai apoi în 2013 aduce în atenția publicului smartwatch-ul.

Înaintând puțin, în 2012, Samsung a depășit Nokia pentru a deveni cel mai mare producător mondial de telefoane mobile și smartphone-uri, cu venituri de miliarde de dolari, poziție pe care o ocupă și astăzi.

Abordarea Samsung cu dispozitivele Galaxy este puternic axată pe inovație. Câteva exemple ar putea fi modelele de telefon Samsung cu ecrane Edge, caracterizate printr-un ecran curbat pe laterală, integrarea tehnologiei de recunoaștere a irisului și în final, în 2019, introducerea primelor modele cu display pliabil.

Între 2017 și începutul lui 2018, trei dispozitive high-end au fost lansate pe piață și au obținut un mare succes atât în ​​rândul criticilor, cât și al publicului. Galaxy S8, Galaxy Note 8 și Galaxy S9 au introdus o nouă tendință în lumea telefoanelor mobile, cu rame din ce în ce mai subțiri și ecrane cu un raport de aspect de 18:9.

În ciuda tuturor provocărilor de-a lungul timpului, se pare că Samsung nu a fost afectată, iar situațiile financiare continuă să arate rezultate pozitive. Seria Galaxy nu a avut niciun eșec de atunci. De fapt, Galaxy S23,  Galaxy Z Flip5  și  Galaxy Z Fold5 au fost recunoscute în 2023 ca cele mai emblematice smartphone-uri ale companiei.

Pe lângă aceasta, Samsung este una dintre companiile cele mai angajate în sustenabilitate, cu un plan de investiții de peste 5 miliarde de euro prezentat în 2022. Samsung  a conturat  o nouă strategie de abordare a schimbărilor climatice, sporind utilizarea energiei, dezvoltând tehnologii pentru a crea produse eco-durabile, reducând în mod constant utilizarea de substanțe nocive din produsele sale și promovând reutilizarea apei.

Samsung a livrat in perioada 2014-2024 în jur de 3 miliarde de telefoane mobile

Te gândești să-ți achiziționezi și tu un telefon Samsung? Ei bine, ai toate motivele să o faci. Și nu ești singurul care mizează pe Samsung când vine vorba de o experiență mobilă plăcută. Poate că nu știai, dar în decursul a 10 ani, din 2014 până în 2024, Samsung a reușit să livreze aproximativ 3 miliarde de telefoane mobile.

Asta înseamnă cu 700 de milioane de telefoane mai mult decât a livrat Apple în aceeași perioadă. Decalajul este cu atât mai semnificativ cu cât livrările Samsung au scăzut sistematic între 2014 și 2022. În ciuda scăderii livrărilor anuale de la 292,3 milioane în 2014 la 258 milioane în 2022, Samsung a reușit să își mențină poziția pe piață. Decizia strategică a companiei de a lansa seria S24 la începutul acestui an, alături de seria Galaxy A, a jucat un rol crucial în succesul său recent.

După cum am menționat anterior, succesul Samsung poate fi atribuit capacității sale de a satisface o gamă largă de consumatori, de la segmentele entry-level până la segmentele premium. Gama gigantului tehnologic sud-coreean Galaxy a avut o performanță constantă, cea mai recentă serie S24 vânzându-se în 13,5 milioane de unități în primul trimestru al anului 2024, o creștere de 35% față de predecesorul său.

Copyright imagini: https://www.freepik.com/

CMBlog