Skoda

Skoda – drumul de la bicicleta la masini de curse

Skoda este unul dintre cei mai mari producatori de autovehicule din lume si o marca parte a grupului Volkswagen inca din anul 2000. Reputatia acestor masini este una excelenta, mai ales cand vine vorba de raportul calitate-pret. Brandul, originar din Cehia, vinde astazi masini pe tot globul si a castigat numeroase premii in industria automobilelor. Totusi, nu multa lume stie istoricul Skoda si transformarile inedite prin care a trecut aceasta marca de-a lungul timpului.

Cu bicicleta, in cautarea excelentei

Skoda nu a produs masini dintotdeauna, iar bazele marcii au fost puse in anul 1895, cand fondatorii au inceput productia de biciclete. Totul a pornit de la nevoia unui mecanic pe nume Laurin, care detinea o bicicleta ce avea nevoie de reparatii. Vizitand un atelier Regatul Boemiei (Cehia de astazi), Laurin a fost dezamagit de serviciile oferite, de lipsa de respect a mesterilor si de faptul ca au refuzat sa ii repare bicicleta.
Impreuna cu celalalt fondator al brand-ului, pe nume Klement, Laurin a invatat sa produca si sa repare biciclete, sub deviza „Doar ceea ce este cel mai bun este suficient de bun pentru clientii nostri”. La scurt timp, in 1899, cei doi pionieri din industrie au inceput fabricarea de motociclete, creand de-a lungul timpului peste 4000 de tipuri diferite. In anul 1905, aliniindu-se la trendul international si pentru a satisface dorintele si nevoile clientilor, Skoda a inceput productia de masini.

Skoda – masini de curse populare in intreaga lume

Chiar daca totul a inceput cu o bicicleta, la sfarsitul anilor `70, unele dintre cele mai populare alegeri pentru masinile de curse erau modelele Skoda 110R si 130R. Acestea si-au pastrat popularitatea si in zilele noastre, fiind o alegere extrem de des intalnita, mai ales in Europa de Est. Dintre modele se distinge, fara indoiala, Skoda 130LR, cu specificatii ce rivalizau cu cele ale bine-cunoscutului Porsche 911 pe circuitul auto. Modelul 130LR, care era o masina cu greutate mica, rapida si usor de manevrat, a reprezentat o adevarata inovatie a inginerilor Skoda.

Skoda astazi – dotari moderne si navigatie dedicata

Cu o istorie atat de interesanta, Skoda se bucura si astazi de popularitate printre soferii care sunt in cautare de masini pe care se pot baza. Si pentru ca este vorba despre masini rezistente, succesul nu se limiteaza doar la cele mai noi modele, care dispun de dotari full-option.

De exemplu, una dintre dotarile care poate lipsi dintr-o Skoda este sistemul de navigatie dedicat, fie pentru ca masina nu a fost prevazuta cu unul din fabrica, fie pentru ca s-a defectat. Din fericire, specialistii in sisteme multimedia auto pot furniza o solutie in acest sens. Procesul este unul extrem de simplu: dupa ce este verificata compatibilitatea sistemului de navigatie cu modelul de masina detinut, specialistii fac recomandarea optima in acest sens.

Care sunt avantajele unui sistem de navigatie dedicat pentru o Skoda?

In afara faptului ca acestea dispun de hartile tuturor tarilor din Europa, soferul se va bucura si de beneficii aduse de functii precum: preluarea comenzilor de pe volan, consultarea informatiilor referitoare la masina, nivelul de carburant din rezervor, senzorii de parcare si multe altele. Sistemul multimedia suporta DVD Player, Bluetooth, USB si SD CARD. Un astfel de sistem de navigatie dedicat poate fi extrem de util soferilor care detin o Skoda al carei sistem de navigatie din fabrica nu mai functioneaza, indiferent de modelul masinii. In magazinele specializate pot fi gasite sisteme de navigatie dedicata aftermarket pentru Skoda Octavia 2,3, Superb, Fabia, Roomster, Yeti sau Skoda Rapid.

CMBlog