Tails Linux

Tails Linux – Sistem de operare live de pe stick

Rulează Tails Linux direct de pe un Stick USB

Tails Linux, este un sistem de operare bazat pe Debian care rulează în mod live, de pe un stick, CD sau DVD. Scopul acestei distribuții de Linux, este acela de a oferi protecție maximă, plus anonimitate; Tails fiind și alegerea celor de la NSA pentru a rula pe calculatoarele lor.

Toate conexiunile care pleacă din Tails sunt trecute prin rețeaua TOR, toate informațiile sunt stocate în RAM, deci imediat cum închidem sistemul de operare toate datele se șterg.

O funcție foarte interesantă oferită în această distribuție este camuflarea Windows, atunci când se deschide sistemul, suntem întâmpinați de o casuță de dialog, care ne oferă posibilitatea de a alege mai multe opțiuni.Screenshot from 2015-12-22 14:26:42

Odată selectat yes vom avea posibilitatea de a camufla Tails, în Windows 8.

Screenshot from 2015-12-22 14:30:21

Tails oferă și posibilitatea de a ne conecta la rețeaua I2P, o rețea diferită de TOR, cei care sunt interesați de varianta asta, trbuie sa citească documentația pusă la dispoziție de către comunitate.

Pro:

– Tails este un sistem de operare bazat pe Debian, acesta fiind cunoscut ca un OS verificat la sânge de coduri malițioase.

– Toate conexiunile se fac prin rețeaua TOR.

– Integrează o mulțime de programe foarte cunoscute, care oferă securitate și anonimitate.

– “Windows camouflage” pentru a fi cat mai discreți online.

Contra:

– Interfața Tails arată cam veche, aceasta fiind bazată pe o versiune Gnome foarte veche, cea ce o face neprietenoasă cu utilizatorii.

– Lipsa unui suport nativ de a salva fișiere.

Atunci când prioritatea noastra numărul unu este securitatea și anonimitatea Tails este Sistemul de operare perfect pentru asta, acesta poate fi downloadat de aici.

Poate te interesează și: Cum să îmbunătățim securitatea unui site WordPress

CMBlog