Top 10 plugin-uri de optimizare imagini

Top 10 plugin-uri de optimizare imagini pentru WordPress

Optimizarea imaginilor unui site WordPress

Optimizarea imaginilor pentru un site bazat pe WordPress, este un factor extrem de important, atât din punct de vedere SEO cât și din punct de vedere al performanței site-ului.

O imagine mică se încarcă mult mai repede dacât una foarte mare și evident că afectează performanța site-ului într-un mod pozitiv.

Ca să nu mai irosim aiurea resursele server-ului și să nu riscăm sa pierdem vizitatorii, am făcut un top de plugin-uri care ne ajută să reducem dimensiunea imaginilor, dar în același timp să nu pierdem calitatea.

Top 10 plugin-uri de optimizare imagini

WP Smush

Top 10 plugin-uri de optimizare imagini pentru WordPress 1

Voi începe această listă cu WP Smush, care este de departe cel mai rapid, user-friendly și cu rezultate foarte bune în compresia imaginilor.

WP Smush vă permite comprimarea JPEG, GIF și PNG, a imaginilor de până la 32MB în mod individual sau toate în același timp, folosind serverele celor care oferă acest plugin.

Cu WP Smush, puteți seta optimizarea imaginilor automat atunci când încărcați noi imagini în librăria WordPress.

Download WP Smush

EWWW Image Optimizer   Top 10 plugin-uri de optimizare imagini pentru WordPress 2

EWWW Image optimizează automat imaginile în momentul în care acestea sunt urcate în site, de asemenea acest plugin optimizează și imaginile deja existente în site.

Download EWWW Image Optimizer

CW Image Optimizer

Top 10 plugin-uri de optimizare imagini pentru WordPress 3

CW Image Optimizer este un alt plugin care optimizează în mod automat imaginile pe măsură ce le încărcați în site. Acest plug-in este bazat pe WP Smush, deși, spre deosebire de plugin-ul WPMU DEV care utilizează serviciul Yahoo! Smush.it, CW Image Optimizer utilizează Linux littleutils ca instrument de optimizare a imaginii.

Instalarea și setarea acestui plugin este cea mai ușoară dintre toate plugin-urile din această listă.

Download CW Image Optimizer

Imsanity

Top 10 plugin-uri de optimizare imagini pentru WordPress 4

O caracteristică interesantă a acestui plugin este opțiunea de a stabili o lățime maximă, înălțime și calitate. De asemenea, puteți converti fișiere BMP în JPG astfel încât imaginile pot fi scalate.

Download Imsanity

Hammy

Top 10 plugin-uri de optimizare imagini pentru WordPress 5

Dacă luați în serios adaptarea imaginilor la orice tip de device, atunci Hammy este un plugin de luat în considerare. Acest plugin redimensionează imaginile într-un număr de câteva imagini de diferite dimensiuni, un lucru benefic, pentru că oferă o experiență mai bună și mai rapidă în special pentru vizitatorii care folosesc un smartphone sau o tabletă.

Download Hammy

PB Responsive Images

Top 10 plugin-uri de optimizare imagini pentru WordPress 6

Acest plugin este unul destul de eficient, acesta reformatează imaginile în imagini bazate pe interogări standard și perechi de interogare SLIR.

Download PB Responsive Images

SEO Friendly Images

Top 10 plugin-uri de optimizare imagini pentru WordPress 7

Acest plugin optimizează toate imaginile pentru SEO, adăugând fiecărei imagini ALT-uri si Title-uri potrivite, dacă în caz acestea nu au fost setate, în acest fel oferind un boost semnificativ site-ului.

De ce sunt importante aceste două atribute? Ei bine pentru că ALT descrie imaginile site-ului pentru motoarele de căutare, în timp ce Title apare automat în tooltip atunci când un utilizator trece peste o imagine.

    Download SEO Friendly Images    

Media File Renamer

Top 10 plugin-uri de optimizare imagini pentru WordPress 8

Acest plugin vă permite să redenumiți fișierele media prin actualizarea titlurilor lor. De asemenea, ea actualizează automat link-urile lor în postările de pe site.

Google pune accent pe numele fișierelor sau imaginilor, de aceea este important ca aceste titluri să fie descriptive și să utilizeze cuvinte cheie adecvate pentru a îmbunătății SEO.

Download Media File Renamer

Lazy Load

Top 10 plugin-uri de optimizare imagini pentru WordPress 9

Acest plugin este foarte bun și de luat în considerare, din simplu motiv că nu are nevoie de nici o setare, acestea sunt Out of the box, un lucru foarte bun, mai ales pentru cei mai puțin tehnici.

Lazy Load folosește jQuery.sonar pentru a încărca doar imaginea care este optimizată.

Download Lazy Load

BJ Lazy Load

Top 10 plugin-uri de optimizare imagini pentru WordPress 10

BJ Lazy Load vă permite să optimizați imagini din postări, imagini de tip thumbnail, imagini Gravatar și  iFrame-uri. Spre deosebire de Lazy Load, există câteva setări simple, care vă permit să personalizați modul în care funcționează plugin-ul, cum ar fi alegerea unui placeholder și omiterea imaginilor cu clase.

Acest plugin convertește automat imaginile în fișiere de tip HiDPI, pentru a fi compatibile cu display-uri de înaltă rezoluțe.

Download BJ Lazy Load

Aceasta este lista propusă de mine, dacă mai cunoașteți și alte plugin-uri de acest fel, nu ezitați să le împărtășiți mai jos în secțiunea de comentarii.

Poate te interesează și: Top 5 site-uri cu imagini stock gratuite

CMBlog