Samsung

Samsung ne prezintă primul TV 8K fără margini

În cadrul CES 2020, Samsung a anunțat primul TV 8K bezel-less, care din păcate va fi disponibil doar la rezoluția 8K, ceea ce îl va face un TV foarte scump, cel puțin la început, el nu va fi accesibil pentru omul de rând.

Aș fi vrut să văd acest TV și în varianta 4K, care ar fi fost mult mai accesibil, plus că încă nu avem conținut 8K, excepție făcând câțiva youtuberi, care filmează deja la această rezoluție, evident că scalarea rezoluției de la 8K la 4K sau chiar Full HD, face calitatea imaginii mult mai bună, acesta fiind un plus.

Samsung 8K QLED

Noul TV are un panou QLED 8K cu 99% suprafață pentru ecran și 2.3 mm o margine neobservabilă, în plus grosimea TV-ului fiind de doar 15 mm.

Samsung 8K QLED

Samsung folosește un sistem AI intregrat în televizor, care scalează conținutul afișat, pentru a părea cât mai aproape de rezolutia 8K nativa, prin calitatea video. Primul partener care va susține acest TV fiind Amazon Prime, prin conținut 8K pe platforma lor de streaming.

Noul TV Samsung, oferă suport pentru Amazon Alexa, Google Assistant și Bixby. Se poate conecta rapid cu telefoane cu Android pentru funcția de mirroring prin simpla apropiere de TV.

S-ar putea să vă așteptați ca un televizor fără margini vizibile să aibă o calitate slabă în departamentul audio, dar, conform Samsung, acest TV are un sunet excelent. O caracteristică numită OTS + (obiectul de urmărire a sunetului plus) recunoaște atunci când obiectele în mișcare sunt pe ecran și încearcă să mute sunetul de-a lungul boxelor televizorului într-o manieră realistă, producând un rezultat final despre care compania spune că seamănă cu un sunet surround 5.1. Și există, de asemenea, o funcție „Q-Symphony” care optimizează performanța audio utilizând atât difuzoarele TV, cât și um soundbar conectat simultan.

Să sperăm că vor veni și alți producători cu diverse TV-uri cu rezoluție 8K, cu cât va fi mai multă concurență cu atât prețurile vor scădea.

Sursa: the verge

Poate te interesează și: AOC anunță două noi monitoare din gama ultra-wide

Articole recomandate

CMBlog